Utbildning som ger rehabkoordinatorer särskild kompetens

Sedan början av 2010 så har Karolinska Institutet Uppdragsutbildning gett kursen ”Rehabkoordinator – att koordinera rehabiliteringsprocessen” 7,5 hp, på avancerad nivå.

Nu i vår så blev den planerade kursstarten fulltecknad så snabbt (max 30 platser/kurs) så vi gjorde något vi aldrig gjort förut – vi la in en till kursstart nu i vår då det var väldigt många som hade visat intresse för den första kursstarten men som tyvärr inte fick plats.

Den 11 april var sista anmälningsdag för den andra kursstarten nu i vår, och även den blev full innan anmälningstiden hade löpt ut! Nu kan man anmäla sig på reservplats.

Det betyder att vi har genomfört 25 kurser sedan starten 2010 och har nu kursgrupp 26 igång och 27 som startar innan sommaren! Det är helt otroligt fantastiskt! Vi är ett väl sammansvetsat team på KI som håller denna kurs!

I skrivande stund så håller vi på och planerar datum för kursstart HT17 så om du är intresserad så kan du hålla koll via länken nedan när den kursstarten öppnar för anmälan.

Foto: Peter Knutson

Jag är så enormt tacksam över att få vara en del i att genomföra denna kurs! Kursen utvecklas i takt med att regler och annat ändras men grunden är densamma som vid starten. Forskningen börjar nu även den komma ikapp vilket är väldigt tacksamt.

Så, för att binda ihop detta med debattartikeln i Dagens Medicin – ”Rehabkoordinatorer bör ha särskild kompetens” – så är det just precis detta som vi fokuserar på i kursen – särskild kompetens för alla som arbetar med att koordinera rehabilitering (för återgång/vara kvar i arbete), oavsett om det är inom primärvård, specialistvård, företagshälsovård, försäkringar eller en HR-avdelning!

Vänligen,

Anna Sporrong

PS – här kan du läsa mer om kursen: http://rehabpartner.se/rehab/utbildning-rehabkoordinator/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.